Kaupunkipyörät saapuivat Ouluun

Oulun Sykkeli-kaupunkipyörät otettiin käyttöön 26.8.2019. Kaupunkipyörät ovat käytössä lokakuun loppuun asti ja ne otetaan jälleen käyttöön toukokuussa 2020. Kaupunkiin on asennettu 60 pyöräasemaa, josta pyörän saa käyttöönsä. Sykkeleitä tulee käyttöön yhteensä 600 kappaletta.

Kaupunkipyörän saa käyttöönsä, kun rekisteröityy ensin niiden käyttäjäksi osoitteessa kaupunkipyorat.ouka.fi. Rekisteröityessä saa henkilökohtaisen pyöräilijätunnuksen ja pin-koodin, jolla pyörän käyttöönotto tapahtuu. Halutessaan käyttöoikeuden voi  liittää Waltti-korttiin, jolloin pyörän käyttöönotto tapahtuu vilauttamalla Waltti-korttia ja syöttämällä PIN-koodin.

Käyttöoikeus hankitaan samalta sivulta joko päiväksi, viikoksi tai koko kaudeksi. Päivän käyttöoikeus maksaa viisi euroa, viikon 10 euroa ja kauden 20 euroa. Hintaan sisältyy pyörän käyttö ensimmäisen puolen tunnin ajan lainauskertaa kohden. Jokaisen vuokrauskerran ensimmäiset 30 min ovat aina ilmaisia. Jos pyörää käyttää kerralla pidempään veloitetaan yhden euron lisämaksu jokaisesta seuraavasta puolituntisesta, maksimikäyttöaika on 5 tuntia. Pyörän palautus tapahtuu mihin vain kaupunkipyöräaseman telineeseen. Tavoitteena on, että pyörien käyttöajat olisivat lyhyitä, jotta pyörät olisivat kaikkien saatavilla.