Skip to content

Joukkoliikenteen digiratkaisujen osaaja


Waltti Solutions Oy on joukkoliikenteen asiantuntijaorganisaatio ja johtava joukkoliikenteen IT-ratkaisujen tuottaja Suomen kaupunkiseuduille. Olemme omistajakuntiemme luotettava ja innovatiivinen kumppani IT-hankinnoissa ja palveluiden tuottamisessa. Palvelumme vaikuttavat päivittäin satojen tuhansien kaupunkilaisten liikkumiseen.

Yrityksen tarina alkoi vuonna 2013 Liikenneviraston aloitteesta käynnistetyllä hankkeella, jonka tavoitteena oli kehittää kaupunkijoukkoliikennettä järjestäville kaupungeille yhteinen lippu- ja maksujärjestelmä. Tarkoituksena oli lisäksi yhteisellä hankkeella kasvattaa joukkoliikenteen käyttöastetta ja joukkoliikennejärjestelmien kehittämistä. Hanke tunnettiin alussa ”Piletti”-työnimellä. Ryhdyttiin kehittämään järjestelmää, jonka keskiössä oli yhteiskäyttöisenä maksutapana omistajakaupunkien joukkoliikenteessä toimiva Waltti-matkakortti.

Tänä päivänä Waltti Solutions Oy on Helsingin Seudun Liikenne -kuntayhtymän (HSL) ja 22 kaupunkiseudun omistama IT-hankinta- ja palveluyhtiö. Omistajakaupunkimme ovat Hämeenlinna, Imatra, Joensuu, Jyväskylä, Kajaani, Kokkola, Kotka, Kouvola, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Tornio, Mikkeli, Oulu, Pori, Raasepori, Rovaniemi, Salo, Seinäjoki, Tampere, Turku ja Vaasa. Olemme kasvaneet perustamisestamme lähtien ja odotamme kasvumme jatkuvan myös tulevaisuudessa.

Korttikeskeisestä Waltti-järjestelmästä olemme sittemmin siirtyneet tilipohjaiseen lippujärjestelmään, jossa lipputiedot ovat palvelimella ja asiakkaan matkatilillä fyysisen matkakortin sijaan. Kehitämme lippu-, maksu- ja matkustusinformaatiopalveluitamme jatkuvasti ja huolehdimme siitä, että ne toimivat kellon ympäri. Olemme mukana joukkoliikenteen it-toimijoiden verkostossa toteuttamassa tulevaisuuden ratkaisuja yhteishankkeina muiden alan toimijoiden kanssa. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaille toimiva ja innovatiivinen joukkoliikenteen palvelukokonaisuus.

Palveluihimme kuuluvat tällä hetkellä muun muassa:

  • Waltti- lippu- ja maksujärjestelmän ylläpito ja kehittäminen
  • Verkkokaupan, mobiilipalveluiden ja lähimaksamisen kehittäminen kuluttaja-asiakkaille
  • Liikenteenhallinta- ja matkustajainformaatiopalvelut joukkoliikenteen järjestäjille
  • Waltti työmatkaetu yrityksilleVisio

Tavoitteenamme on olla digitaalisten liikkumispalveluiden edelläkävijä 2025.

Strategiset painopisteet

Etenemme kohti visiota strategialla, joka rakentuu kuuden avaintekijän ympärille:

  1. Vahva perusta ja tekninen palvelupaketti
  2. Asiakasarvoa luova kulttuuri ja toimintamallit
  3. Arvoa kaikille omistajille
  4. Tulevaisuuden ratkaisut kuluttaja-asiakkaille
  5. Uudet yhteistyömallit ja kansalliset ratkaisut
  6. Datasta innovaatioita ja uutta arvoa

Arvot

Toimintaamme ohjaavat seuraavat arvot: asiakaslähtöisyys, vastuullisuus, edelläkävijyys ja yhdessä tekeminen.

Yhteystiedot

Sähköposti:waltti(at)waltti.fi
etunimi.sukunimi(at)waltti.fi
Osoite:Waltti Solutions Oy
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki