Kymenlaakson junapilotti valittiin maakunnan parhaimmaksi ympäristöteoksi vuonna 2020

Kymenlaakson vuoden 2020 parhaaksi ympäristöteoksi on valittu Kymenlaakson junapilotti. Junapilotin myötä on lisätty ja parannettu merkittävästi Kotka-Kouvola-junavuorojen asiakaslähtöisyyttä, otettu käyttöön Kymenlaakson joukkoliikenteen yhteislippu, jolla voi matkustaa kaupunkien paikallisliikenteissä sekä lähijunilla, ja nostettu esiin kaupunkipyöriä osana kestäviä matkaketjuja.

Junapilotti on erinomainen esimerkki yhteistyön voimasta ja konkreettisesta työstä, jolla lisätään joukkoliikenteen matkustajamääriä, sujuvoitetaan asukkaiden matkaketjuja ja vähennetään liikenteen päästöjä.

Junapilotti tuotti tuloksia selvästi kasvaneina joukkoliikenteen matkustajamäärinä ennen koronapandemian aiheuttamia rajoituksia.
Junapilottiyhteistyössä ovat mukana Kouvolan ja Kotkan kaupungit, Kymenlaakson liitto, VR, Väylävirasto, TVV Lippu- ja maksujärjestelmä Oy (Waltti) sekä liikenne- ja viestintäministeriö.

Kymenlaakson paras ympäristöteko -tunnustuksen tavoitteena on tuoda näkyväksi maakunnassa tehtävää, monipuolista ympäristötyötä. Tunnustukset myönnettiin nyt ensimmäistä kertaa, ja voittaja valitaan jatkossa vuosittain.

Tunnustukset jaetaan perjantaina 15.1. järjestettävässä virtuaalisessa tilaisuudessa, jossa on paikalla mm. liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka. Tunnustukset jakaa maakuntajohtaja Jaakko Mikkola.