Skip to content

Lähimaksu käyttöön Hämeenlinnan seudun joukkoliikenteessä

Lähimaksu käyttöön Hämeenlinnan seudun joukkoliikenteessä

Oman bussimatkan voi jatkossa maksaa vilauttamalla pankkikortin tai mobiililaitteen lähimaksuominaisuutta etälukijassa. Se on uusi nopea, helppo ja turvallinen tapa ostaa lippu.

Lähimaksu onnistuu Visa, Visa Electron, Mastercard ja Eurocard -korteilla. Käypiä mobiilimaksusovelluksia ovat GooglePay ja ApplePay.

Lähimaksulla ostetun bussilipun hinta on Waltin arvolipun hinta, esim. A-vyöhykkeellä 2,40 €.

Linja-auton lippulaitteista ei tulostu kuittia tai erillistä matkalippua. Maksukortilla maksetuista matkoista voi tulostaa kuitin jälkikäteen asiakasportaalista, jonne kirjaudutaan maksukortin tiedoilla.

Lähimaksu on tarkoitettu vain omien matkojen maksamiseen. Silloin kun yksi henkilö haluaa maksaa samalla kertaa useamman henkilön matkan, voi bussilipun ostamiseen käyttää esimerkiksi Waltti-mobiilia.

Lähimaksu on kätevä maksutapa silloin, kun käyttää joukkoliikennettä satunnaisesti esimerkiksi yhden päivän tai viikon ajan. Järjestelmä laskee aina edullisimman hinnan matkustuksen mukaan. Kun matkustaa tietyn määrän matkoja päivän aikana, veloitetaan vain päivälipun hinta ja kun matkustaa viikossa tietyn määrän, veloitetaan viikkolipun hinta. Viikkolippu tulee Hämeenlinnassa käyttöön myöhemmin.

Lähimaksu on Hämeenlinnan lisäksi käytössä myös Oulussa, Tampereella ja Turussa.