Skip to content

Lähimaksu käyttöön Jyväskylässä

Lähimaksu käyttöön Jyväskylässä

Lähimaksu tarkoittaa matkalipun ostamista linja-autossa pankkikortilla tai mobiililaitteen Google Pay tai Apple Pay -maksusovelluksella. Maksukortin pin-koodia ei lähimaksua käyttäessä tarvitse syöttää. Lipun hinta määräytyy kuljettavan matkan matkustusvyöhykkeiden mukaan. Lähimaksulipulla on 90 minuutin voimassaoloaika, jonka kuluessa voi tehdä vaihtomatkoja Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa niillä maksuvyöhykkeillä, joilla lippu on voimassa.

Alkuvaiheessa lähimaksulla voi maksaa vain kertalippuja. Lähimaksulla ostaessa lippu on samanhintainen kaikille matkustajan iästä tai asiakasryhmästä riippumatta. Erillisiä lasten, nuorten, opiskelijoiden tai senioreiden lippuja ei lähimaksulla voi ostaa.

Lähimaksuun liittyy päiväkohtainen maksukatto, joka on enimmäisveloitus yhden päivän aikana lähimaksulla ostetuista Linkki-lipuista. Jos samalla kortilla yhden päivän aikana lähimaksulla maksettujen matkojen hinta saavuttaa päivän maksukaton, ovat loppupäivän matkat ilmaisia. Maksat siis enintään kolmesta matkasta päivässä!

Lue lisää lähimaksusta Jyväskylän paikallisliikenteessä