Skip to content

Lähimaksu käyttöön Vaasan joukkoliikenteessä

Lähimaksu käyttöön Vaasan joukkoliikenteessä

Vaasan lippujärjestelmää on kehitetty lähimaksua varten samassa tahdissa isojen kaupunkien kanssa.

”Lähimaksu helpottaa ja nopeuttaa bussilipun maksamista huomattavasti. Olen iloinen, että saamme sen käyttöömme oletettua nopeammalla aikataululla ensimmäisten kaupunkien joukossa”, kertoo joukkoliikennesuunnittelija Anastassia Backlund.

”Alkuvaiheessa lähimaksu toimii A-vyöhykkeellä lähimaksuominaisuudella varustetuilla Visa, Visa Electron, Mastercard ja Eurocard -korteilla. Myöhemmin lähimaksu laajenee muille vyöhykkeille ja maksuvalikoimaan lisätään Apple Pay ja Google Pay”, hän jatkaa.

Busseissa lähimaksuun on liitetty maksukatto, joka tarkoittaa kiinteää päiväkohtaista hintaa. Maksukatto on maksimimäärä mitä asiakkaalta voidaan veloittaa päivän aikana.

”Vaikka käyttäisit korttia bussin etälukijassa kymmeniä kertoja päivässä, maksat kaikista yhden päivän aikana ostamistasi lipuista enintään päivälipun hinnan”, Backlund selventää. Maksukatto on syy sille, että voit maksaa lähimaksulla vain omat matkasi.

”Pankkikortti on henkilökohtainen bussilippusi. Jos haluat maksaa samalla kertaa useamman henkilön matkan, voit käyttää bussilipun ostamiseen toista pankkikorttia, Waltti-korttia, Waltti Mobiilia tai käteistä”, Backlund kertoo.