Skip to content

Toimitusjohtajan kynästä: Arkea ja juhlaa – yhdessä asiakkaidemme kanssa

Toimitusjohtajan kynästä: Arkea ja juhlaa – yhdessä asiakkaidemme kanssa

Reilu vuosi sitten kirjoitin edellisen kerran siitä, mitä olimme saavuttaneet Waltilla ensimmäisten 100 työpäiväni aikana. Yhteinen matkamme alkoi vauhdikkaasti, ja sen jälkeen vauhti on vain kiihtynyt. Vuoden 2023 aikana yhtiössämme koettiin merkittäviä muutoksia niin tekemisessä kuin tekemisen tavoissakin.

Vuosi lähti käyntiin Helsingin Seudun Liikenteen tilauksella, jonka myötä ryhdyimme kehittämään tulevaisuuden joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmän taustapalveluita. Samalla laajensimme toimintaamme kahteen uuteen kaupunkiin, kun Pori ja Raasepori liittyivät osaksi Waltti-yhteisöä. Näiden sekä strategisten linjausten siivittämänä rekrytoimme kevään aikana kymmenen ja koko vuoden aikana yhteensä 12 uutta walttilaista. Erityisesti kevät oli täynnä muutoksia, kun uudet kasvot liittyivät viikottaisiin palavereihimme ja esittelyt sekä perehdytykset olivat jatkuvaa arkea. Keväällä yhtiö otti käyttöön uuden nimensä, Waltti Solutions Oy, ja samalla vietiin läpi kokonaisvaltainen brändiuudistus. Lisäksi uusi johtoryhmä aloitti toimintansa ja tiimipohjainen organisaatiomalli lanseerattiin.

Syksyllä aloitimme toden teolla Waltin toiminnan kehittämisen toimintajärjestelmätyön ja teknologiatoiminnon käynnistyessä. Kävimme läpi koko yrityksen toiminnan, kehitimme prosesseja ja dokumentoimme ne yhtenäisesti. Loimme johtamisjärjestelmän tukemaan uusia toimintatapoja. Panostimme merkittävästi kokonaisarkkitehtuurin kuvaamiseen usealla tasolla sekä sisäisen IT:n ja tietoturvan kehittämiseen. Samalla kehitimme vuoden aikana asiakkaillemme useita uusia palveluita ja ominaisuuksia, teimme palveluiden käyttöönottoja, paransimme teknisesti olemassa olevia palveluita ja ajoimme alas vanhoja järjestelmiä tai niiden osia.

Vuonna 2023 Waltin henkilöstömäärä kasvoi 100 prosenttia ja liikevaihto yli 30 prosenttia. Suurista muutoksista huolimatta asiakastyytyväisyys säilyi korkealla tasolla ja henkilöstötyytyväisyys kasvoi entisestään. Olen ylpeä voidessani todeta, että Waltin eNPS-luku, joka kuvaa todennäköisyyttä suositella organisaatiota työpaikkana, on 67, mikä kestää vertailun vaativammankin mittapuun mukaan.

Uuden vuoden alkaessa pääsimme juhlimaan Waltin kymmenettä vuosipäivää Helsingissä yhdessä asiakkaidemme, yhteistyökumppaneidemme, henkilöstömme ja muiden sidosryhmiemme kanssa. Tämä antoi meille loistavan alun vuodelle 2024, jolloin Waltin keskiössä ovat asiakkaat. Innolla odotan, miten onnistumme kuulemaan, ymmärtämään ja toteuttamaan asiakkaidemme toiveita.

Toni Pallaspuro
toimitusjohtaja, Waltti Solutions Oy