Skip to content

Waltti, HSL ja Futurice lippujärjestelmäyhteistyöhön

Waltti, HSL ja Futurice lippujärjestelmäyhteistyöhön

Uusi taustajärjestelmä luo alustan eri kaupunkien yhteisille joukkoliikenteen maksu- ja matkustuspalveluille. Se mahdollistaa eri kaupunkien lippujen yhteiskäytön ja yhteiset rajapintaratkaisut kolmansien osapuolten käyttöön. Sen ansiosta voimme uudistaa ja personoida lippuja asiakkaiden tarpeiden perusteella nykyistä joustavammin. Uusi tilipohjainen taustajärjestelmä tukee sitä, että asiakas voi ostaa ja hallinnoida lippujaan itselleen sopivissa myyntikanavissa joko anonyymisti tai tunnistettuna tiliasiakkaana.

”Käynnistyvä yhteistyö on meille merkittävä strateginen askel ja satsaus”, kertoo TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy:n toimitusjohtaja Jari Paasikivi. ”Tunnistepohjaiseen järjestelmään jo siirtyneiden kaupunkien kokemukset ovat olleet positiivisia, ja olemme tyytyväisiä voidessamme jatkossakin tarjota matkustajille digitaalisia, kehittyneitä ja joustavia joukkoliikennepalveluita sekä luoda kaupungeille mahdollisuuden ottaa helposti käyttöön nykyistä joukkoliikennettä täydentäviä uusia palveluratkaisuja.”

Yhteistä lippujärjestelmää ryhdytään rakentamaan asiakaslähtöisesti monialaisella tiimillä, jossa on mukana Futuricen, HSL:n ja LMJ:n asiantuntijoita sekä asiakkaita. Tavoitteena on, että uusi taustajärjestelmä on käytössä vuonna 2022.