Skip to content

Waltti-lippu- ja maksujärjestelmän siirtyminen tilipohjaiseksi etenee

Waltti-lippu- ja maksujärjestelmän siirtyminen tilipohjaiseksi etenee

Joukkoliikenteen Waltti-lippu- ja maksujärjestelmän tilipohjaisuus laajenee parhaillaan vaiheittain Waltin kausilippujen lisäksi myös arvolippuihin. Osassa Waltti-kaupungeista arvoliput ovat jo siirtyneet uuteen taustajärjestelmään ja loppujen osalta siirto käynnistyy loppuvuoden 2022 aikana.

Tilipohjaisuus tarkoittaa, että kausi- ja arvolippujen tiedot ovat matkakortin sijaan palvelimella ja asiakkaan matkatilillä, johon matkakortti toimii asiakastunnisteena. Muutos ei vaadi asiakkailta toimenpiteitä ja aiemmin hankitut Waltti-matkakortit toimivat normaalisti.

Tilipohjaisuuteen siirtymisen myötä asiakkaiden arvolipun käyttö helpottuu entisestään, sillä lisälataukset näkyvät asiakkaan matkatilillä reaaliaikaisesti, eikä verkkokauppaostojen kahden tunnin siirtoviivettä enää jatkossa ole.

Aiemmin kortin sisällön tarkistamiseen käytettävissä ollut Waltin kortinlukijasovellus tulee poistumaan käytöstä. Jatkossa matkatilillä olevan arvon voi tarkistaa verkkokaupan lisäksi palvelupisteellä sekä ajoneuvoissa. Arvon käyttötapahtumien tarkastelumahdollisuutta Waltti-kauppaan kirjautumalla kehitetään parhaillaan ja tämä toiminnallisuus pyritään tuomaan saataville niin pian kuin mahdollista.