Skip to content

Waltti-mobiililippu käyttöön Rovaniemen paikallisliikenteessä

Waltti-mobiililippu käyttöön Rovaniemen paikallisliikenteessä

Waltti Mobiili -sovelluksesta on ostettavissa paikallisliikenteen lasten ja aikuisten kertalippuja sekä vuorokausilippuja. Kausilippujen latausmahdollisuus tulee valikoimaan myöhemmin. Mobiilisovelluksessa on myös reittiopas.

Waltti Mobiili -sovellus on ladattavissa kännykkään ilmaiseksi Google Play ja App Store -sovelluskaupoista. Lippu maksetaan sovellukseen lisätyllä maksukortilla. Maksutapoja on tulossa myöhemmin lisää. Mobiilikertalipun hinta on edullisempi kuin bussissa käteisellä maksettavan kertalipun hinta. Vuorokausilipun hinta on sama kuin kaikissa muissa myyntipisteissä. Kerta- ja vuorokausilippuja voi ostaa useammalle matkustajalle samalla puhelimella.

Kerta- ja vuorokausilipun voimassaolo alkaa ostohetkestä, lippu kannattaa ostaa juuri ennen matkan alkua. Kertalipun voimassaoloaika on 60 minuuttia ja vuorokausilipun 24 tuntia. Alkuvaiheessa mobiililippu näytetään kuljettajalle tarkastusta varten. Tavoitteena on saada mobiililipun QR-koodin koneellinen luenta käyttöön. Matkustajan tulee huolehtia, että kännykässä on virtaa matkan ajaksi.

Waltti Mobiili on käytössä useissa Waltti-lippujärjestelmää käyttävissä kaupungeissa. Kyseiset kaupungit löytyvät samasta sovelluksesta.