Skip to content

Waltti-mobiililipun käyttö laajenee uusiin kaupunkeihin

Waltti-mobiililipun käyttö laajenee uusiin kaupunkeihin

Kajaanissa käytössä ovat aikuisen ja lapsen kertaliput vyöhykkeille A-F ja linjoille 1-40.

Jyväskylässä käytössä ovat aikuisen ja lapsen kertaliput vyöhykkeille A-C.  Lisäksi on mahdollista ostaa myös vuorokausilippu ( aikuiset, nuoret ja lapset) joko yhdellä vyöhykkeellä (A, B tai C) tai vyöhykkeillä A-C.

Vaasassa mobiililipulla voi matkustaa Kanta-Vaasan alueella bussilinjoilla 1–5, 7–11 ja 13–16, koululais- ja erikoisvuoroilla E1–E5 sekä linjalla 6 välillä Vaasan keskusta–Kivihaka. Käytössä ovat aikuisen ja lapsen kertaliput sekä vuorokausilippu.

Mobiililippu on helppo vaihtoehto lipun ostamiseen esimerkiksi silloin, kun matkakortti tai käteinen raha puuttuvat. Lipun maksat mobiiliin lisäämälläsi maksukortilla (Visa/Visa Electron tai Mastercard), johon on aktivoitu verkkomaksuominaisuus.

Kuten muillakin lipuilla myös mobiililipulla voi voimassaoloaikana matkustaa ja tehdä vaihtomatkoja sillä matkustusalueella, mille lippu on hankittu. Voimassaolon päätyttyä aloitetun matkan voi tehdä loppuun mutta kulkuvälinettä ei voi enää vaihtaa.

Mobiililippu näytetään uuden mallisen matkakortinlukijan alaosassa olevaan QR-koodin lukijaan. Mikäli autossa ei ole uuden mallista lukijaa, lipun tarkistaa kuljettaja.

Mobiililipun ostamista varten matkapuhelimeen ladataan maksuton sovellus puhelimen sovelluskaupasta. Sovelluksen saa Android-, iOS- ja Windows Phone -puhelimille.