Mobilbiljetten fungerar i Tammerfors

I Tammerforsregionens kollektivtrafik kan du även använda din smarttelefon som resbiljett. Du tar i bruk den genom att ladda appen Nysse Mobiili via Google Play eller App Store.

Logga in och skapa ett användarnamn för att kunna använda tjänsten. Du kan även använda tjänsten utan att registrera dig. Då sparas din köphistorik i appen, men du kan inte granska den via en annan eller ny enhet och inte heller i webbtjänsten. Du kan även avgöra senare om du vill registrera dig.

Biljetten betalar du med det betalkort som du lägger till i mobilen (Visa/Visa Electron eller Mastercard) och som har webbetalning aktiverad.

Du kan köpa en engångsbiljett eller dygnsbiljett till telefonen. Engångsbiljetten är i kraft 1,5 h från inköpstillfället och du kan åka ett obegränsat antal resor inom de giltiga zonerna med den. Dygnsbiljetten är i kraft 24 h från inköpstillfället och också med den kan du åka ett obegränsat antal resor inom de giltiga zonerna. När biljetten inte längre är i kraft kan du åka en påbörja resa till slut, men du kan inte längre byta färdmedel.

Visa upp biljetten för enheten i bussen för varje resa. Visa mobilbiljetten för QR-kodsläsaren nertill på resekortsavläsaren av ny typ. Om bussen inte ännu har den nya läsaren, kontrollerar föraren biljetten.

I appen Nysse Mobiili kan du även se dina giltiga och föråldrade biljetter, din köphistorik och dina kvitton. Dessutom ger appen dig möjligheten att använda ruttguiden.